home | Sitemap


De Horeca Vakschool

De Horeca Vakschool Rotterdam heeft de juiste aandacht voor het ambacht! 

Wil jij na de basisschool, vmbo-kader of vmbo-basis in combinatie met een ambachtelijke vakopleiding tot kok, broodbakker, banketbakker of gastvrouw/gastheer volgen, dan ben je bij de Horeca Vakschool Rotterdam aan het juiste adres. In vijf jaar tijd word je tot vakman/vakvrouw opgeleid in een gecombineerd vmbo-mbo traject met een diploma op mbo-niveau 2. Vervolgens kun je gaan werken of verder studeren op het mbo of een combinatie van werken en leren overwegen.

Aandacht voor het ambacht in het vmbo-bl of vmbo-kl/gl traject! Dat betekent dat je direct vanaf het eerste leerjaar veel praktijklessen  in de keuken, het restaurant en de bakkerij krijgt. Daarnaast staan moeilijke vakken als wiskunde, economie en de talen voor een groot deel in het teken van het ambacht. Lees meer hierover in 'Onderwijszaken'.

De Horeca Vakschool Rotterdam biedt in een kleinschalige en veilige omgeving een hoogwaardige en uitdagende leerroute tot vakman/vakvrouw. De samenwerking tussen ouders, externe partners en het waarborgen van de fysieke veiligheid maakt dat leerlingen onderwijs genieten in een veilige leeromgeving. De lokalen zijn uiterst modern van opzet en de bakkerij is onlangs geheel vernieuwd. Het restaurant biedt mogelijkheden voor lunch en diner.

Als Toerisme en Recreatie jouw interesse heeft, dan is onze vakopleiding Toerisme & Hospitality de juiste keus. Je kunt instromen in leerjaar 1 of 2. Vanaf* leerjaar 3 is er een doorlopende leerlijn vmbo/mbo naar het diploma mbo-2 (Leisure & Hospitality). De opleiding Toerisme & Hospitality is ook zeer geschikt voor degenen die host of hostess willen worden in een omgeving buiten de horeca. Voor meer informatie over T&H op de Horeca Vakschool Rotterdam verwijzen wij je naar onze brochure en de toelichting op deze website. *bij voldoende aanmeldingen

De Horeca Vakschool Rotterdam heeft veel contacten met bedrijven uit de horeca- en toerismebranche. Hierdoor zijn wij ook in staat tegemoet te komen aan de wensen vanuit dat bedrijfsleven. De roep om vakmanschap en ambachtelijke kennis hebben wij daarom tot een speerpunt van onze school gemaakt. 

De vakopleidingen niveau 2:
De Horeca Vakschool Rotterdam biedt dus een vijfjarige  (of driejarig bij instroom in leerjaar 3) doorlopende leerroute voor de vakopleidingen:

  • Kok
  • Broodbakker
  • Banketbakker
  • Gastheer/Gastvrouw
  • Ass. Recratiemederker
  • Ass. Hostess / Host
              


Klik op een afbeelding om een van de drie brochures te downloaden.

 

Horeca Vakschool Rotterdam